FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 23 sn. önce
Dijital Teknikler
Son: 1 saat önce
Etkinlikler
Son: 3 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 1 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 5 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 1 gün önce
Foto-Röportaj
Son: 3 gün önce
OrnitoFoto
Son: 15 saat önce
Site Hakkında
Son: 2 saat önce
Karanlık Oda
Son: 3 gün önce
Genel
Son: 10 dk. önce

Site Hakkında

Bu konu FotoKritik yönetimi tarafından kapatılmıştır.
"tartismaya kapalidir"

07.10.2008 08:03 tarihinde UYARI - Kolaj ve manipulasyonlarda kullanilan materyaller Ref. #344140 | Msj.1
demon
Emrah Türüdü
Yönetici

Arkadaslar son gunlerde bu konuda oldukca ihbar almaya basladik rica ediyorum kendi cekmediginiz fotograflarla ilgili yaptiginiz kolaj/digital/manipulasyon calismalarini siteye gondermeyin. Burasi hepinizin bildigi uzere fotograf sitesi elbette digital kolajlarada kapimiz acik ama o konuda unuttugumuz bir kuralimiz var. Calismada kullanilan tum materyaller size ait olmali. Stock sitesinden almis olmaniz hatta bu isi parasiyla yapiyor olmaniz bile onemli degil. Eklediginiz kolaj tamamen size ait olmali.

Kullanim insiyatifi ise goreceli olarak bizde ve su sekilde calisiyor;

Eger kullandiginiz materyal fotografin da onune gecip tum anlatimi degistiriyorsa mutlaka size ait olmali. Basit bir texture ekleme yada eksitilme havasi icin kullandiginiz texturelarda sorun yok. Malum fotografin onune hic bir zaman gecmeyip sadece anlatimi kuvvetlendiriyor. Ancak bir model cektiniz dekupe ettiniz ve stock sitesinden yada free dediginiz bir yerden buldunuz onune eklediniz bu apacik insanlari kandirmaya giriyor. Bu tur durumlarda sizden orjinal hallerini istedigimizde bir sekilde bu isin size ait oldugunu bize kanitlamaniz gerekmektedir. Bunun disinda bazi insiyatif gereken durumlar olabilir ve olacaktir. Bunada FotoKritik yonetimi karar verecektir.

Stock fotograf sitelerinden ucreti karsiligi almis olsaniz bile calismalarinizi gondermeyiniz. Royalty free olmalari sizin bu calismalari degistirip tekrar gonder hakkinizi vermemektedir. Telif haklari halen ceken kisiye aittir. Siz bu tur calismalari her ne kadar ustalikla isleyip gondersenizde gerekli bilgiyi vermediginiz takdirde gonderilen ise bir butun olarak bakip ona gore degerlendiriliyor. Bu biraz da onlari kandirmaya giriyor diye dusunuyorum.

Lutfen kurallarimiza uyalim. Aksi takdirde hesabinizin kapatilacagini tekrar hatirlatiyorum.

07.10.2008 08:25 tarihinde UYARI - Kolaj ve manipulasyonlarda kullanilan materyaller Ref. #344142 | Msj.2
demon
Emrah Türüdü
Yönetici

Bu konuda zaten iletisimden bize destek olan bir hayli arkadas var. Kendilerine buradan tesekkur ediyoruz. Sizinde bu sekilde oldugunu dusundugunuz bir is var ise orjinal kaynaginida gostermek kosuluyla bana ozelden mail atabilirsiniz. Lutfen hic bir sekilde suphe duydugunuz kisinin calismasina forumda yer vermeyiniz. Emin olsanizda bunu bizim araciligimizla yapmaniz en dogrusu.

not: Basligi actiktan sonra bir kac arkadasimiz doku kullanimi ile ilgili soru sormus. Texture/doku bindirme cok yaygin olarak kullaniliyor. Kullanilan texturelar cogu zaman fotografa oldukca iyi yedirdilgi icin takibi yada taninmasi imkansiz bir hal aliyor. Sonucta halen ana oge olan fotograf yerinde duruyor. Texture ise standart fotograf uygulamalari gibi ( saturation, contrast vs ) bir hal aliyor. Ozellikle texture kullanalar high contrast yada vignette gibi teknikleride beraberinde getirdigi icin texture dan eser kalmiyor. O yuzden bunu farkli dusunebiliyoruz. Yoksa aldiginiz texture ustunede bir model eklediniz buda gormeyi istemedigimiz bir calismadir.

Brush kullanimida benzer sekilde. Brush adi altinda silet eklediginiz zamanda fotografin anlami degisiyor o yuzden onlarinda kullanimina dikkat edelim. Bir manzara cektiniz ve onune size ait olmayan vector/siluet/brush eklediniz. Ve o anlatimdada bir kiz agliyor, muzik caliyor, kosuyor. Bu fotografin anlamini tamamen degistiriyor. Eger siluet size ait ise sorun yok. Digital manipulasyon atlinda yayinlayabilirsiniz. Eger detay da verirseniz ( size kalmis ) izleyici neyin eklendigini bilip ona gore fotografi degerlendirecektir.

FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.